Spiritualiteit

Spiritualiteit

Spiritualiteit

Venwoude Sangha
Samen met Mauk Pieper en Pauline Botden faciliteer ik het onderzoek en de oefening in de Venwoude Sangha.

Missie en Visie van de Venwoude Sangha
Missie:

In de Venwoude Sangha committeren mensen zich aan transformatie van mens-zijn op het pad van Individualiteit in Verbondenheid
Visie:

Ik ben de bron van heel-wording in de wereld

Venwoude
De Venwoude Sangha is de kern en de spirituele vlam van Venwoude. ‘Venwoude Sangha’ is de naam voor deze vlam die al bestaat sinds de oprichting van Venwoude in 1988 als Centrum voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Individualiteit in Verbondenheid
De Sangha is een plek waar je opgenomen bent tussen gelijkgestemden op het pad van bewuste ontwikkeling. Het is een thuis waar je je gekend weet voorbij je vallen en opstaan, in voor- en tegenspoed. Een plek waar Individualiteit in Verbondenheid geleefd wordt, ‘live’ en virtueel. Waar onderzoek en oefening plaats vindt. Dit alles vanuit het besef dat ieder mens, voorbij alle dingen die daarmee in tegenspraak lijken, heel en compleet is en van daaruit een bron van heel-wording is, voor zichzelf, de ander en de wereld.

Het Pad
Het pad van Individualiteit in Verbondenheid biedt vele mogelijkheden van zelfonderzoek en oefening. In de Sangha ontmoet je jezelf en de ander in dit onderzoek. Het pad vindt plaats in een integrale context, daarmee omvat het alle aspecten van je leven.

DagOpening
Iedere dag van de week is er om 8.20 uur in de Piramide op Venwoude de dagOpening, een gezamenlijke start van de dag. Weet je welkom!
Dagopeningen per mail ontvangen? Via deze link kun je je aanmelden. Wil je eerst een indruk krijgen wat je kunt verwachten, lees dan hier recente dagOpeningen.

Sangha avonden
De leden van de Sangha van Venwoude komen regelmatig bijeen. De Sangha bestaat uit leden die zich in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling nauw aan elkaar verbonden hebben en staat altijd open voor nieuwe leden. Introducees en gasten zijn welkom; via een berichtje naar sangha@venwoude.nl kom je in contact met een van de facilitators.

Zomerretraite
De Zomerretraite is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis van de Venwoude Sangha. De retraite wordt gehouden op het prachtige Landgoed Venwoude in de bossen bij Lage Vuursche met een scala aan mogelijkheden om te bezinnen, te ontspannen en te genieten. De zomerretraite kent ieder jaar een ander thema, passend binnen de missie en visie van de Sangha.

 

 

Wil je regelmatig inspiratie ontvangen
voor je eigen pad van bewuste ontwikkeling?

van de Venwoude Levensschool
Bekijk de laatste levensmail>