Over mij

Over mij

Over mij

Ruim 25 jaar begeleid ik mensen op hun pad van bewuste ontwikkeling.

Mijn eerste thuis
Mijn eigen ontwikkeling begon als middelste kind in een gezin met 13 kinderen, waar ik ongetwijfeld mijn mensenkennis en nuchterheid vandaan heb. Mijn ouders, zelf van eenvoudige komaf, hebben ons altijd gestimuleerd om ons verder te ontwikkelen. Zoals dat toen vanzelfsprekend was, ben ik vroeg getrouwd en heb ik twee prachtkinderen gekregen. Inmiddels ben ik oma van drie geweldige kleinzonen.

Pas later in mijn leven ben ik echt mijn vleugels gaan uitslaan. Ik was eerst actief in het vrouwenwerk en ben vervolgens andragologie gaan studeren, aan de Universiteit van Amsterdam. Van meet af aan was het me duidelijk dat het me niet alleen om theorie ging, ik wilde al die inzichten ook belichamen. Zo kwam ik bij Venwoude terecht, waar een opleiding geboden werd die een combinatie vormde van de belangrijkste lichaamsgerichte therapiestromingen: Reichiaans lichaamswerk, Bioenergetica, Ademwerk, Gestalt.

Mijn tweede thuis
In 1991 ben ik op Venwoude gaan wonen om daar residentieel de toenmalige Opleiding Trainer/Therapeut Emotioneel Lichaamswerk te doen, waar ik, eenmaal afgestudeerd, al snel de leiding over kreeg.

Niet alleen mijn ontwikkeling als mens en als vrouw, ook mijn spirituele zoektocht heeft grotendeels op Venwoude vorm gekregen. Mijn grootste en meest confronterende leraar was zonder twijfel Ted Wilson, de oprichter, in wiens gezelschap ik 16 jaar heb gewoond en gewerkt, tot aan zijn dood in 2007.

Leraren
Behalve door Ted Wilson ben ik ook geïnspireerd en gevormd door trainingen en retraites van vele andere leraren, zoals Carla Verberk (Centrum voor Tantra), Miranda Macpherson (nondualistische spiritualiteit), JunPo Dennis Kelley (Mondo Zen), Charlotte Norell (‘Passion of the Heart’), Peter Fenner (‘Radiant Mind’), en Marc Gafni (Center for Integral Wisdom).

Bijscholing
Als bijscholing heb ik in 2007 de Lichaamsgerichte Supervisoren Opleiding en in 2015 de opleiding ReAttach Therapy Basis afgerond.

Thuis bij mezelf
Sinds 2009 woon ik niet meer op Venwoude, terwijl ik wel een van de drijvende krachten blijf binnen het leiderschapscollectief dat zich daar inmiddels heeft gevormd.

Binnen de Venwoude Levensschool gaf ik diverse trainingen waaronder de driedaagse basistraining Opening, en ben ik als docent en supervisor verbonden aan de Opleiding Integraal Leiderschap.

Collega-trainers en mensen die ik begeleid, omschrijven mij veelal als “waarachtig, inspirerend, to the point, helder, integer, aards en als een vrouw met een ruim hart”.
Ik herken me hierin, ook al zit mijn bescheidenheid me soms in de weg.

Wil je regelmatig inspiratie ontvangen
voor je eigen pad van bewuste ontwikkeling?

van de Venwoude Levensschool
Bekijk de laatste levensmail>